tiistai 19. maaliskuuta 2013

Jouluvalosääntö

Maailmassa on paljon kirjoittamattomia sääntöjä. Yksi niistä on jouluvalosääntö.

Jouluvalot tuovat kivasti tunnelmaa ja valoa pimeisiin syysiltoihin ja semmoista ihanaa joulunodotuksen tunnelmaa. Jouluvaloja voi hyvin pitää loppiaiseen asti, jos itseä ei rupea siinä vaiheessa jo tympimään, mutta nyt on kuulkaa maaliskuu! Siitä loppiaisesta on hei jo yli kaks kuukautta!

Jos lasketaan koko meidän kortteli, niin jouluvalot löytyy edelleen noin 35% taloja. Ymmärtäisin hyvin, jos joku ei olisi saanut aikaiseksi ottaa niitä pois tai liikuntakyvyn puute estäisi rämpimästä sinne hankeen niitä nitkuttamaan siitä toispuoleisesta serbiankuusesta irti, mutta mikä helvetti pakottaa ihmisen joka ilta sytyttämään ne valot?

Meidän korttelissa onneksi melkein kaikilla oli hillityt jouluvalot, mutta oli tuolla parin sadan metrin päässä semmoiset vilkkuvat värivalotkin. Niistä tosin ei tule edes joulu mieleen, joten ne saisivat mun puolestani vaikka ollakkin... mielumminkin tulee mielleyhtymä jostain halvasta baarista sivukujalla. Ehkäpä sama oivallus tuli niiden omistajallekin, sillä hän otti neonhärpäkkeensä jouluvalosäännön mukaan pois, toisin kuin tämä meidän korttelin joulusäännönvasta-ajattelijat.

Joka kerta, kun pimeällä ajan korttelin ympäri, pohdin keinoja tilanteen korjaamiseksi, mutta en ole vielä löytänyt laillista / naapurisopua ylläpitävää ratkaisua tilanteeseen. Jos joku naapureista sattuu nyt lukemaan tämän, niin ei sitten tartte enää ihmetellä, miksen moikkaa teitä, kuin naama myttyrällä vaisusti. Otatte sitten edes sen töpselin pois sieltä pistokkeesta, niin saattaa ruveta taas käsikin kevättä kohdin heilahtelemaan.

Sitä mä kyllä ihmettelen, miksi aina puhutaan suomalaisten kaamosmasennuksesta. Masennus helpottaa kuulkaa heti, kun valaistus muuttuu tarjoustalon melkein aidon näköisistä tallilyhdyistä, (jotka eivät muuten sekuntiakaan huijaa ketään, että niiden sisällä palaisi söpöt pikku tuikut) joko luonnolliseksi aamuauringoksi tai sitten ollaan vaan ihan vittu vaikka pimeässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti